Transport GRATUIT la livrare peste 249 ron

Alimente toxice pentru câinele tău

Alimente toxice pentru câinele tău
De multe ori suntem tentați să dăm și câinelui puțin din ce mâncăm. Până la urmă, cum poți rezista ochilor de cățeluș? Însă, indiferent de pofta cu care un câine ar mânca aproape orice îi dă stăpânul, trebuie să ținem cont de efectele adeverse. Multe dintre aceste alimente pot fi toxice pentru prietenul tău canin.

Pentru ca tu să îți protejezi câinele de pericol, am pregătit o listă cu alimente toxice pe care să nu le dai câinelui tău.

Ciocolată

Probabil știi deja asta, dar merită amintit: Nu da ciocolată câinelui tău! Această bucată de rai sub formă de tabletă frumos ambalată conține teobromină, care este toxică pentru câini și poate provoca vărsături, diaree, convulsii și chiar moarte.

Oase fierte

Oasele pot provoca blocaje sau perforații în sistemul digestiv al câinelui. Oasele fierte sunt deosebit de periculoase, deoarece au mai multe șanse de a se mărunți în bucăți ascuție decât oasele crude. Cel mai bine este să eviți să oferiți câinilor orice tip de os. În schimb, pentru a le satisface nevoia de ronțăială, dă-i jucării de mestecat și recompense adecvate.

Xilitol

De ce am numit această substanță cu nume complicat și nu mâncarea în care se regăsește? Pentru că avem o întreagă listă ce conține Xilitol, care e toxic pentru animale: fructe de pădure, prune, porumb, ovăz, ciuperci, salată verde și alte fructe. Alte produse includ gumă fără zahăr, bomboane, mentosane, produse de patiserie, unt de arahide, gustări cu budincă, sirop de tuse, vitamine masticabile sau gumate și suplimente sau medicamente fără prescripție medicală, apă de gură și pastă de dinți. Xilitolul apare, de asemenea, în spray-uri nazale fără prescripție medicală, produse de îngrijire a pielii, laxative, ajutoare digestive, medicamente pentru alergii, pastile pentru gură uscată, suplimente pentru somn, precum și medicamentele prescrise pentru om, în special cele sub formă de tablete sau lichide cu dizolvare rapidă.

Struguri și stafide

Ele pot provoca insuficiență renală la câini, fiind toxici chiar și în cantități mici.

Ceapă și usturoi
Nu cred că cineva le-ar da câinilor ceapă sau usturoi goale, dar ai grijă la alimentele cu astfel de ingrediente. Ele conțin compuși care pot deteriora globulele roșii ale câinilor, ducând la anemie și alte probleme de sănătate.

Avocado

Avocado conține persină, care poate provoca vărsături și diaree la câini. Pentru oameni e foarte bun, dar pentru câini: absolut deloc.

Alcool

Chiar și cantitățile mici de alcool pot fi periculoase pentru câini, ducând la vărsături, diaree, dificultăți de respirație și chiar comă sau moarte. Pare de la sine înțeles, dar nu se știe niciodată.

Nuci de macadamia

Aceste nuci pot provoca slăbiciune, tremor, vărsături, hipertermie și alte simptome la câini. Deși mecanismul exact al toxicității este necunoscut, chiar și cantități mici de nuci de macadamia poate provoca efecte adverse la câini.

 

Este esențial să păstrezi toată mâncarea potențial periculoasă departe de câini și să soliciți imediat asistență veterinară dacă bănuiești că el a consumat ceva dăunător. În plus, nu uita că rasele de câini diferite au nevoi diferite, deci este important să te informezi despre dieta potrivită pentru el. Care este concluzia listei? Dacă nu e special pentru câini, atunci se poate să nu fie deloc indicat lor. Lasă-l să mănânce doar lucruri despre care știi că sunt sigure pentru el.

Sperăm că ai învățat ceva nou despre cum să îți protejezi pisica. Dacă ai nevoie de sfaturi, scrie-ne un mesaj pe Facebook/Instagram, sau vizitează-ne la unul dintre magazine, și vei beneficia de sfatul unui expert.

Suport clienti 9.00 -17.00

0741 033 127 vanzari@zoohobby.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!