Transport GRATUIT la livrare peste 249 ron

Câinelui tău îi cad dinții? Iată ce trebuie să știi

Câinelui tău îi cad dinții? Iată ce trebuie să știi

Cățelul tău a pierdut un dinte? Nu îți face griji. La fel ca oamenii, câinii își schimbă dinții în primele luni de viață. Totuși, asta nu înseamnă că noul set de rozătoare de papuci e indestructibil. Pierderea dinților este o parte naturală a îmbătrânirii câinilor și li se întâmplă aproape tuturor la un moment dat în viața lor. La fel ca în cazul oamenilor, dinții câinilor pot cădea din mai multe motive, cum ar fi bătrânețea, boala gingiilor sau rănirea.

În general, câinii încep să-și piardă dinții de lapteîm jurul vârstei de 3-4 luni. Acest proces continuă până la vârsta de 6-7 luni, moment în care ar trebui să aibă toți dinții adulți. În acest timp, vă puteți aștepta ca puii să își înfigă colțișorii în diferite obiecte pentru a ameliora disconfortul din gură. Este important să oferiți jucării de mestecat adecvate și să monitorizați îndeaproape cățelușul pentru a vă asigura că nu mestecă nimic care ar putea fi dăunător sau periculos.

Unele rase sunt mai predispuse să-și piardă dinții mai devreme în viață

Alții își pot păstra dinții mult timp. Pierderea timpurie a dinților poate afecta câinele, așa că îngrijirea e importantă.
Una dintre cele mai vizibile consecințe ale pierderii dinților este schimbarea obiceiurilor alimentare. Câinele tău poate avea dificultăți în a mesteca și a înghiți mâncarea și poate chiar să refuze să mănânce cu totul. Acest lucru poate duce la pierderea în greutate și la malnutriție, care poate avea implicații grave asupra sănătății. 

Cum poți proteja dantura câinelui tău?

Indiferent de cauză, este important să fii conștient de consecințe și să iei măsurile adecvate pentru a-ți menține câinele sănătos. Iată aici sfaturile noastre pentru protejarea danturii canine:

  • Periază-i dinții regulat: La fel ca la oameni, dinții câinilor adună straturi de placă bacteriană și, în cele din urmă, tartru. Acestea pot duce la infecția gingiilor și căderea dinților. Straturile dăunătoare pot fi îndepărtate periind dinții regulat cu o perie specială pentru câini și folosind cremă pentru dinți.
  • Nu-i oferi jucării sau alte obiecte tari: Știm, dacă îi dai un os micului tău diavol tasmanian, va roade la el ore în șir, până nu mai rămâne nimic. Dar oasele și alte jucării tari pot crăpa în timp dinții câinilor. În shimb, oferă-le jucării moi. Mestecarea jucăriilor și a recompenselor speciale poate ajuta la curățarea dinților câinelui și păstrarea rezistenței. Plus, o jucărie care chițăie va fi mereu mai bună decât una care tace.
  • Menține o dietă variată: Poate prințesa ta blănoasă are o talie de învidiat, dar nu poate trăi doar din mâncare uscată și recompense. O dietă echilibrată care oferă cantitatea potrivită de nutrienți ajută la menținerea dinților și gingiilor sănătoase. Iar dacă prințesa ta are câteva kilograme în plus, nu uita că excesul de greutate poate pune presiune suplimentară asupra dinților și gingiilor, ceea ce duce la probleme dentare.

Dacă e ceva în neregulă, nu ezita să mergi la veterinar

Fiecare câine este diferit, iar dieta unui Great Dane nu este aceeași cu cea a unui Husky de apartament sau a unui bichon sălbatic și fioros. Este important să discuți cu medicul veterinar despre orice modificare în dieta câinelui pentru a te asigura că primește nutriția de care are nevoie. 
În cazul în care apar probleme, câinii ar putea avea nevoie de un dinte îndepărtat dacă acesta provoacă durere sau infecție. Crede-ne pe cuvânt, oricât de multă experiență ai avea cu jocul Operation, nu e la fel de simplu într-o gură care mișcă. Aceasta este o procedură de rutină, iar majoritatea câinilor se recuperează rapid și fără complicații. În unele cazuri, câinele poate avea nevoie de o proteză sau o punte dentară.

Suport clienti 9.00 -17.00

0741 033 127 vanzari@zoohobby.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!