Transport GRATUIT la livrare peste 249 ron

Cei mai populari pești de acvariu

Cei mai populari pești de acvariu
Un câine are nevoie de prea multă atenție, iar pisicile sunt pur și simplu rele? Atunci animalul de companie perfect pentru tine ar putea fi un peștișor. Dar, ce fel de pește? Dacă ești genul de persoană care intră într-un magazin de animale și nu știe dacă să cumpere un pește auriu sau unul albastru cu roșu, acest scurt ghid este pentru tine. Iată unele dintre cele mai populare tipuri de pești de acvariu.

Neon Tetra



Mici și colorați, tetra neon sunt pești sociabili și pașnici, ușor de întreținut și ideali pentru începători. Ei trăiesc până la 5 ani în condiții bune și pot conviețui cu alte specii. Sociabilitatea vine însă cu un preț: ei au nevoie de companie. Dacă vrei un pește Neon, atunci vrei cel puțin 6. 

Guppy



Acești pești rezistenți vin într-o varietate de culori și modele, pot trăi în acvarii mai mici. Sunt, de asemenea, foarte activi și distractivi de urmărit. Fiind pești rezistenți, îți vor permite câteva greșeli de începător, fără să se supere prea tare. Recomandăm însă separarea masculilor de femele dacă vrei să eviți o explozie în populație. Femelele pot păstra semințele masculului pe perioade îndelungate, dând naștere mai multor rânduri de pui.

Pești Betta



Cunoscuți și sub numele de „pești de luptă siamezi”, Betta sunt cunoscuți pentru culorile strălucitoare și înotătoarele lungi și ondulate. Sunt ușor de întreținut și pot fi păstrați într-un acvariu mic. Betta sunt cei mai fericiți atunci când sunt ținute în apă caldă, cu un pH neutru spre ușor acid.
Însă ai grijă: numele de „luptători” nu e ales la întâmplare. Masculii tind să se lupte pentru resurse sau chiar accesul la femele, așa că separarea lor poate fi recomandată. În schimb, acești pești pot fi ținuți alături de alte specii, atâta timp cât nu au trăsături asemănătoare. 

Swordtails (sau Pește coadă spadă)



Aceștia sunt uniii dintre cei mai mai populari pești pentru începători. Ei sunt activi, ideali pentru acvarii mai mari, și vin într-o varietate de culori. Sunt ușor de întreținut și se reproduc cu ușurință.
La fel ca Neon, Swordtails sunt foarte sociabili, deci vor avea nevoie de cel puțin 4-5 colegi din aceași specie pentru a trăi fericiți. De asemenea, ei pot fi teritoriali, deci asigură-le suficient spațiu pe care să îl împartă. Acvariul ideal pentru ei este suficient de mare, cel puțin de 70 de litri, are plante false și alte decorațiuni pe fund, dar și spațiu gol pentru ca acești înotători haotici să nu se rănească. 

Poecilia (sau Molly)



Acești pești activi vin într-o varietate de culori și modele și sunt ușor de întreținut. Sunt unul dintre cele mai frumoase și neobișnuite tipuri de pești vivipari. Însă Mollies sunt poate cel mai dificil de întreținut dintre toți viviparii, deoarece sunt printre cei mai delicați. Atunci când sunt deranjați sau expuși în alt mod la stres, ei tind să dezvolte o boală cunoscută sub numele de „shimmies”. În realitate, aceasta nu este o boală infecțioasă, ci doar o combinație de simptome de stres.
Mai merită notat că sunt cunoscuți pentru faptul că, atunci când cumperi un Molly, nu știi de fapt câți iei. La fel ca Guppy, ei poartă semințele masculului și pot da naștere mai multor rânduri de pui. Este, deci, comun ca un Molly să fie de fapt un kinder cu surprize, plin cu peștișori!

Peștii de acvariu sunt mulți și vin sub multe forme, cu diferite caracteristici care mai de care mai interesante. Nu îi putem cuprinde pe toți într-un singur articol, dar câteva mențiuni onorabile sunt Peștele auriu, Peștele zebră sau Somnul.
Amintește-ți că, înainte de a adăuga orice pește în acvariu, este important să te interesezi care sunt cerințele specifice de îngrijire a fiecărui pește, inclusiv mărimea necesară a acvariului, compatibilitatea cu alți pești, tipul de mâncare necesară sau temperatura optimă a apei. Dacă ai nevoie de sfatul unui expert, scrie-ne un mesaj pe
Facebook/Instagram, sau vizitează-ne la unul dintre magazinele Zoo Hobby.
 

Suport clienti 9.00 -17.00

0741 033 127 vanzari@zoohobby.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!