Transport GRATUIT la livrare peste 249 ron

Alimente toxice pentru pisica ta

Alimente toxice pentru pisica ta
Ce alimente toxice nu ar trebui să îi dai pisicii tale? V-am vorbit deja despre ce să nu dai câinelui tău de alimente. Dacă nu ai citit acel articol, te invităm să o faci acum. Multe alimente toxice sunt comune între cele două animale. Acum e rândul vostru: stăpânii de pisici.

Să începem cu lucrurile de bază: fără alcool.

Oricât de mult ar vrea să fie sufletul petrecerii, pisica ta va trebui să se mulțumească cu apă. Dar un shot de lapte? Ei bine, asta ne duce la punctul următor…

Laptele și produsele lactate

Multe pisici sunt intolerante la lactoză, ceea ce înseamnă că le lipsesc enzimele pentru a descompune lactoza din lapte și alte produse lactate. Consumarea acestora poate duce la tulburări gastro-intestinale și diaree. Uitați ce ați văzut în Tom și Jerry: nu, laptele nu este bun pentru pisica ta.

Ciocolată

Ca și câinii, pisicile pot fi și ele sensibile la teobromina din ciocolată, care poate provoca vărsături, diaree, convulsii și chiar moarte.

Ton

Pisicile iubeeesc peștele, dar prea mult ton poate provoca o deficiență de tiamină, care poate duce la probleme neurologice și chiar la moarte. Pisicile pot mânca ton, dar în cantități mici, doar ca recompensă.

Carne crudă și ouă

Aceste alimente pot conține bacterii dăunătoare, cum ar fi Salmonella și E. coli, care pot provoca boli la pisici și la oameni. Cel mai bine este să evitați hrănirea pisicilor cu carne crudă și ouă în totalitate.

Oase

Oasele se pot rupe și așchi, provocând blocaje sau perforații în sistemul digestiv al unei pisici, ceea ce duce la probleme grave de sănătate.

Carbohidrați

Pisicile nu au nevoie de carbohidrați în dieta lor și prea mult poate duce la creșterea în greutate și alte probleme de sănătate. Dacă dieta unei pisici include carbohidrați, aceștia ar trebui să se limiteze la o mică parte din dieta lor generală și să provină din surse sănătoase, cum ar fi cerealele integrale și legumele.

Hrană pentru câini

În timp ce pisicile și câinii au nevoi alimentare similare, mâncarea pentru câini nu este formulată pentru pisici și este posibil să nu ofere nutrienții necesari. Hrănirea pisicilor cu mâncare pentru câini poate duce în timp la deficiențe nutriționale și probleme de sănătate.
În schimb, ce îi poți da este… Mâncare pentru pisici. Hrana de calitate oferă felinei tale nutrienții de care are nevoie, evitând eventualele pericole. Această regulă se aplică în special pisicilor cu nevoi speciale, cum ar fi cele sterilizate, cu probleme digestive sau pentru pisicuțe.

Sperăm că ai învățat ceva nou despre cum să îți protejezi pisica. Dacă ai nevoie de sfaturi, scrie-ne un mesaj pe Facebook/Instagram, sau vizitează-ne la unul dintre magazine, și vei beneficia de sfatul unui expert.

 

Suport clienti 9.00 -17.00

0741 033 127 vanzari@zoohobby.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!